Felhőszakadás, két centis jégdarabok – kiadták a figyelmeztetést

Felhőszakadás, két centis jégdarabok – kiadták a figyelmeztetést

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú, felhőszakadás miatt pedig a középső megyékre másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra.

A késő délelőtti, déli óráktól többfelé kell zivatarok kialakulására számítani, legnagyobb számban és eséllyel az ország középső-keleti felén. A zivatarok fő veszélyforrása napközben a felhőszakadás lesz (akár több helyen is 50 mm feletti csapadék rövid idő alatt), de 2 cm körüli jég és viharos széllökés (60-80 km/h) is társulhat hozzájuk.

Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható az ország középső felén jobban összeálló felhőzettel. Naposabb időben inkább csak a Délnyugat-Dunántúlon és a keleti határvidéken lehet bízni, ott kisebb – de nem nulla – a csapadék esélye. A déli szél országszerte megélénkül, sőt olykor meg is erősödik, de zivatarok körül viharos széllökések is várhatóak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Késő estére 16 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Címkék: időjárás