Felszólították a tűzoltókat, hogy spóroljanak

Felszólították a tűzoltókat, hogy spóroljanak

Mercedes 1124 Rosenbauer TLF tűzoltóautó (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Körlevélben szólították fel a tűzoltókat spórolásra – erről beszélt az ATV híradójában a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke. Az üzenet szerint elmaradnak a gyakorlatok, ezek helyett egy nagy, megyei gyakorlatot szerveznek havonta egyszer. Nem lesznek továbbá különböző szintű ellenőrzések, és csökkentik a kocsifutásokat is. A szerelést többször gyakorolhatják majd, a tűzoltást viszont nem – közölte Salamon Lajos.

A szakszervezet javasolta, hogy minden tűzoltóság kapjon ezer literes tartályt üzemanyag-tárolásra, szerintük ez ugyanolyan jó lenne, mint a mezőgazdasági vállalkozásoknál.

Július 30-a óta piaci áron kénytelenek tankolni a tűzoltók is, emiatt pedig az önkéntes tűzoltók helyzete válhat nehezebbé. Előfordult már, hogy egy önkéntes tűzoltó egyesület nem tudta vállalni az oltást egy erdőtűznél használatos járművel, miután nem fizették ki a tankolásukat.