Feltörték több ezer OTP Simple-felhasználó fiókját

Feltörték több ezer OTP Simple-felhasználó fiókját

OTP Bank (Fotó: OTP Bank / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem OTP-s felületeken keresztül eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinációkkal, hanem robotizált módszerrel több ezer felhasználó fiókját feltörték digitális adattolvajok, és megváltoztatták a regisztrált e-mail címeket – közölte az OTP. A Telex megkeresésére azt írta a bank, hogy „az alkalmazásban rögzített bankkártyák CVC kódjainak hiányában a feltört fiókokból fizetési tranzakciót nem tudtak indítani, így anyagi kár nem történt. A Simple az érintett fiókokat haladéktalanul blokkolta, a helyreállításról és a szükséges tájékoztatásról hamarosan gondoskodunk”.

A Simple egy OTP által készített telefonos alkalmazás, ami egy helyre csoportosít több szolgáltatást, például parkolójegyeket, autópálya-matricákat, mozijegyeket, menetjegyeket is lehet vele vásárolni ezen keresztül. A Simple felületén blokkolt felhasználók a bankkártyáikat az applikáción kívül zavartalanul használhatják. A csalókat feljelentették, a feltört fiókok biztonságos visszaállításáról pedig gondoskodik a Simple a bank közleménye szerint.

Címkék: OTP, fiók, feltörés