Figyelmeztet az OMSZ: ezekben a megyékben várható heves zivatar

Figyelmeztet az OMSZ: ezekben a megyékben várható heves zivatar

Heves zivatarok várhatóak egyes megyékben (Fotó: OMSZ / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Másodfokú, narancssárga riasztást adott ki zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) – jelezték közösségi oldalukon.

Ez azt jelenti, az érintett területeken hevesebb zivatarok alakulhatnak ki, és a villámlások mellett kockázatot jelent a szél és a jégeső is. A riasztások által érintett területeket, járásokat az alábbi hivatkozáson elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon. 

Az OMSZ kedden korábban azt jelezte, éjszaka a déli megyékben fordulhatnak elő újabb zivatarok. Szerdán napközben elsősorban az Északi-középhegységben és az Alföld északkeleti tájain lehetnek zivatarok, de az északnyugati tájakat leszámítva másutt sem zárható ki néhány zivatar. A zivatarokat heves kísérőjelenségek már nem jellemzik, átmenetileg viharos széllökés, kisebb méretű jég és intenzív csapadékhullás előfordulhat.

Címkék: időjárás, OMSZ, zivatar