Az elsők között szavazott Fodor Gábor, aki elárulta, mit gondol a Magyar Péter-jelenségről

Az elsők között szavazott Fodor Gábor, aki elárulta, mit gondol a Magyar Péter-jelenségről

Fodor Gábor a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolánál. (Fotó: Magyar Hang/Hutter Marianna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem Orbán Viktor az egyetlen politikus, aki a zugligeti általános iskolánál szavaz. Tudósítónk a miniszterelnökre várva Fodor Gábor egykori liberális politikussal találkozott, aki pár kérdésünkre is válaszolt azt követően, hogy leszavazott.

–Nem árulom el, természetesen titkos, de azt megmondom, hogy Vitézy Dávidra illetve helyben Fonti Krisztinára szavaztam, összevissza – mondta lapunknak Fodor arra a kérdésre, hogy kire, illetve az EP-listán mely pártra szavazott az összevont választásokon. Újabb kérdésre végül elárulta, hogy az LMP-re adta le voksát az EP-választáson. Számára felüdülés volt látni azt a kampányt, amit Vitézy Dávid csinált, ez váltotta ki a szimpátiáját. Úgy látja, Budapesten végre olyan kérdésekről volt szó, ami a fővárost érinti. – Én nem találtam nagyon jónak Karácsony Gergely főpolgármestert – tette hozzá. 

A Magyar Péter-jelenség kapcsán úgy nyilatkozott, hogy van pozitív hozadéka a feltűnésének, „frissülést ad a magyar politikának, és nem utolsósorban kihívást a Fidesznek”. – Ez szerintem jó – vélekedett. Mégsem a Tisza Pártra szavazott, hanem az LMP-re (amely egyelőre nem tűnik esélyesnek, hogy megugorja az 5 százalékos küszöböt – a szerk.), mert emberileg rossz véleménnyel van Magyar Péterről. Ezután arról beszélt, hogy megítélése szerint súlyos ügy, ha valaki a feleségéről titokban készít egy hangfelvételt.

A választásról szóló percről percre tudósításunkat ITT tudja elolvasni!