Följelentik Lázár Jánost az OLAF-nál

Följelentik Lázár Jánost az OLAF-nál

Lázár János (Forrás: Lázár János/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője följelenti az OLAF-nál, vagyis az Európai Unió csalásellenes hivatalánál Lázár Hános építésügyi és közlekedési miniszter az új kastélyprogram miatt. 

„Vegyünk pár tucat, állami tulajdonban lévő kastélyt, ami még nem lett kiszervezve Orbán oligarcháihoz, azokat felújítjuk magyar és európai adófizetői pénzből, majd privatizáció címén máris lehet osztogatni a Fideszhez hű kádereknek. Ráadásul ingyen. Nehogy már erre is költeni kelljen a lopott pénzből. Ennyire egyszerű az ötlet. Kész. Jelentkezőkből biztos nem lesz hiány, főleg, hogy ingyen van. Kaphatna például egyet Lőrinc, meg az Andi, kell egy a Szíjéknak, biztos Garancsi is örülne, Tiborczék meg ugye, nem is kérdés. Semjénnek is kellene egy kastély, mégsem járja, hogy pont a helikopteres fővadásznak ne legyen. Szerencsére Orbánnak már nem kell, neki ott van Hatvanpuszta” – így írja körbe egy Facebook-videóban a „mutyit” Molnár Csaba. 
A DK képviselője hozzátette: a törvényben 48 kastély magánkézre játszását készítették így elő. „Lesz majd persze látszatpályázat, Lázár egymaga dönt, és az új földesúr már örülhet is szépen felújított kastélyának. Ők beköltöznek a régi grófok és hercegek szobáiba, az átlagember meg nézheti a régi fotóarchívumokat a neten, ha látni akarja, hogy milyenek is voltak ezek a kastélyok. Mert ugye senki egy pillanatra nem hiszi azt el, hogy ezek az ingyen privatizált kastélyok majd mindenki által szabadon látogathatóak lesznek. Szóval a lopás folytatódik, most éppen uniós milliárdokból felújított kastélyok kerülnek ingyen magánkézbe. Polt Péterhez fordulni nevetséges lenne, ezért jelentjük fel Orbánékat a mai napon az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalánál” – jelentette ki Molnár Csaba.