Fotók a tragikus hőlégballon-balesetről

Fotók a tragikus hőlégballon-balesetről

A hőlégballon a robbanás után (Fotó: Zsoldos Gábor/Olvasónk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang egyik olvasója, Zsoldos Gábor több fotót is készített a szombati hőlégballon-tragédiáról. A képeket eljuttatta szerkesztőségünkhöz. Mint írta, a közelükben történtek a robbanások, miután meghallotta azokat, fotózni kezdett.

Mint arról beszámoltunk, egy ember meghalt, hárman megsérültek, miután szombat délután kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon Vál és Kajászó között. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint az életben maradt ballonosok súlyosan sérültek.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a hőlégballon felszállás közben gyulladt ki. Három ember ki tudott ugrani az emelkedő ballon kosarából, egy azonban nem. Őt a lezuhant hőlégballon közelében találták meg.

Mint a feol.hu megtudta, Kajászó felett 18 óra körül robbant fel a hőlégballonban egy gázpalack. Négyen ültek a kosárban, egy pilóta és három utas, tudatta a feol.hu megkeresésére Császár Roland kajászói polgármester. A robbanást hallották a környékbeli falvakban, ahonnan azonnal a segítségükre siettek, mert látták-hallották a történteket.

Egy váli lakos nyilatkozott is Feol.hu-nak. – Borzasztó látvány volt! Miközben beszélgettünk, egy lángoló ballont láttunk feltűnni az égbolton. Azonnal fel is pattantunk, majd jött két hatalmas durranás és már le is zuhant a házunk vonalában. A férjem Attila, aki az utcán volt, azonnal hívta is a 112-t! Sokkoló volt látni, ahogy az egész kosár lángolt – mondta.

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy hat mentőegységet riasztottak az esethez. A sérültek, egy férfi és két nő, testfelületük 20-25 százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, őket Győrbe, Székesfehérvárra és a fővárosba, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba (Honvédkórház) szállították.

Címkék: baleset, hőlégballon