Fotókon, ahogy a fővárosban elkezdték feltakarítani a szilveszteri buli romjait

Fotókon, ahogy a fővárosban elkezdték feltakarítani a szilveszteri buli romjait

Takarítás szilveszter után (Fotó: FKF)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti Közművek keretein belül működő FKF Köztisztasági Divízió munkatársai már vasárnap, január elsején reggel 6.00 órakor megkezdték szilvesztert követően a társaság kezelésébe tartozó közterületek takarítását – számoltak be róla közleményben hétfőn. 

Mint írták, a szilveszteri éjszaka után hátramaradó hulladék eltakarítása minden évben nagy feladatot jelent az országban működő összes köztisztasági vállalatnak. Az FKF munkatársai az óévbúcsúztató közterületi rendezvények helyszínein, továbbá a Kis- és Nagykörúton, az aluljárókban és azok környékén már vasárnap reggel 06.00 órakor megkezdték és egész nap végezték kézi és gépi erővel egyaránt az ünneplés utáni takarítást.

A társaság speciális köztisztasági és hulladékbegyűjtési célgép-parkjának számos típusát, így szállítójárműveket, kukásautókat, önfelszedő céljárműveket, orrseprős gépeket és takarítógépeket is bevetett az ünneplés utáni munkák során. A Budapesti Közművek 304 köztisztasági takarító munkatársa, valamint 27 gépjárművezetője, összesen 331 fő végezte a takarítást.