Fővárosi Fidesz: A kormány felgyorsítja az 5-ös metró fejlesztését

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Közlönyben a közelmúltban megjelent kormányrendeletekkel véglegessé vált a H5, H6 és H7 HÉV-ek nyomvonala, a kormány felgyorsítja az 5-ös metró fejlesztését – közölte a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja hétfőn közösségi oldalán.

A H5-ös HÉV Budapest II. és III. kerületét, Budakalászt, Pomázt és Szentendrét, a H6-os HÉV Szigetszentmiklós-Gyártelep-Ráckeve vonalon Szigethalmot, Tökölt, Szigetcsépet, Szigetújfalut, Szigetszentmártont és Ráckevét, a H7-es HÉV nyomvonala pedig Csepelt érinti – írták. – A beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánították, a megállapított területsávok két évig védettséget élveznek. Az útvonalszakaszok nyomvonala és az azt meghatározó tengelypontok összessége megtalálható a Magyar Közlönyben.

A kormánypártok fővárosi képviselőcsoportja szerint a fejlesztés fontos lépés a Budapest külső kerületeiben és az agglomerációban élőknek.
A főváros baloldali vezetésével szemben a kormány valóban a Budapesten és környékén élőkért dolgozik, cselekszik – írták.

Címkék: Fidesz, HÉV