Fürjes Balázs: Hatalmas viták vannak a Fideszben

Fürjes Balázs: Hatalmas viták vannak a Fideszben

Fürjes Balázs és Pokorni Zoltán (Fotó: Fürjes Balázs / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fidesz-kritikus mondatok is elhangzottak abban az interjúban, amelyet a 24.hu-nak adott Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár. A politikus szerint „nemcsak hogy nem lehetünk gőgösek, fennhéjázók és kivagyiak, de nem is tűnhetünk annak”. Mindezt a 2019-es önkormányzati választáson elszenvedett vereséget elemezve jelentette ki. A politikus arról is beszélt, hogy annál nagyobb vitákat nehéz elképzelni, mint amilyenek a Fideszben zajlanak.

Ugyanakkor nem érzi úgy, hogy kipöckölték volna a Fudan Egyetemmel kapcsolatos projektből, mert szerinte logikus, hogy a felsőoktatásért felelős innovációs miniszter kezében futnak össze a szálak ebben az ügyben is. Örül viszont annak, hogy a XII. kerületben Pokorni Zoltán polgármester felkérésére országgyűlési képviselői mandátumért indulhat jövőre, azt pedig cáfolta, hogy főpolgármesteri ambíciói lennének, „eszem ágában sincs főpolgármesternek lenni” – fogalmazott.

Karácsony Gergely főpolgármesterrel pedig a lehetőségekhez képest jóban van. Arra is rámutatott, hogy szerinte a Párbeszéd politikusa sok ígéretét nem teljesítette.

Mészáros Lőrinc mértéktelen gazdagodására pedig a következő szavakkal reagált: „Noha nem feladatom a cégbirodalmát átlátni, nem is vagyunk semmilyen kapcsolatban, de a hírekből nekem úgy tűnik, hogy több tízezer embernek ad munkát, több ezer magyar kis- és középvállalkozás dolgozik neki alvállalkozóként, és nem hallunk arról, hogy az alkalmazottai ne kapták volna meg a bérüket, hogy nagylétszámú leépítést jelentene be…” 

A felvetésre, hogy a Mészáros érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotel azt követően rakott utcára 850 embert, hogy 18 milliárd forint fejlesztési pénzt kapott, azt válaszolta „ha nincs munka, válság nélkül sem szoktak üzemeltetési csapatokat tartani cégeknél évekig tartó építkezések idején.”