Gomolyfelhők után napsütés és akár 19 fok is várható

Gomolyfelhők után napsütés és akár 19 fok is várható

(Fotó: Balogh Roland/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fátyol és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, a Dunántúlon lesz több felhő, ahol egy-egy futó zápor esetleg előfordulhat; gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás – írja szerdára kiadott előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és 5 fok között alakul, de a magasabban fekvő helyeken és a Nyugat-Dunántúl erősebben felhős részein ennél néhány fokkal enyhébb is lehet a reggel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között valószínű.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép szerint szerdán sem érkezik front a térségünkbe. Hajnalban a hidegebb, nyirkosabb tájakon felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A hideg reggelt követő gyors melegedés sokak szervezetét megviselheti. A melegre érzékenyeknél migrén, fáradékonyság, bágyadtság jelentkezhet. A nagy hőingadozás miatt vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok is előfordulhatnak. Hajnalban nagy lesz a megfázásveszély, aki útnak indul öltözzön rétegesen.

A közlekedésről szólva, szerdán is túlnyomóan száraz, napos idő várható, legfeljebb elvétve a Dunántúlon alakulhat ki egy-egy futó zápor. A szél nem lesz jelentős. Hajnalban, kora reggel néhol párássá válhat a levegő, átmenetileg korlátozott látási viszonyok előfordulhatnak. Viseljünk napszemüveget vezetés közben.

Címkék: időjárás