Gumikesztyűt, villanykörtét és vécédeszkát is várnak karácsonyi adományként a Szent János Kórházba

Gumikesztyűt, villanykörtét és vécédeszkát is várnak karácsonyi adományként a Szent János Kórházba

A Szent János Kórház (Fotó: György Zsombor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsonyi adománygyűjtést indított a budapesti Szent János Kórház, a Facebookon közzétett, december 1-től 24-ig tartó akciójuk szomorú képet fest az intézmény helyzetéről.

Osztályaink összegyűjtötték a hiányzó fogyóeszközök listáját, melyet folyamatosan frissítünk. Az adományokat a főbejáratnál elhelyezett szekrénybe kérjük betenni – olvasható a leírásban. A felsorolásban december 3-án ezt követően olyan tételek szerepelnek, amelyek ideális esetben egy kórház alapvető felszerelései közé tartoznak, és nem adományként szorul rá egy intézmény.

Karácsonyi Adomány Program az Új Szent János Kórházban

A kardiológián elsősorban a hajléktalanok ellátásához szükséges eszközökre lenne szükség:
evőeszköz, tisztálkodószer, pelenka, hőmérő, meleg téli ruha, cipő. De szívesen fogadnak a karácsonykor bent fekvő betegek számára szaloncukrot, kis asztali díszeket, esetleg fenyőfát. A II. belgyógyászati osztályon a digitális lázmérő és a vérnyomásmérő mellett tisztítószereket, párnát, takarót és evőeszközt várnak. A gyermeksebészeten a papucs, a frottírtörülköző és a vízforraló is hiánycikk, de villanyégőt, csaptelepet, zuhany gégecsövet, mikrohullámú sütőt, hűtőszékerényt is szívesen fogadnak. De húsz darab vécéülőke is emelné az osztály színvonalát.

A gyermekosztályon mosószer, lázmérő és elektromos szúnyogirtó mellé kéztörlőt, vécépapírt és vécéillatosítót is fogadnak. És úgy tűnik, a gumikesztyű is elfogyott.

Száraz kalács és savanyú tej, háborús időket idéző kalóriaadagok a kórházakban | Magyar Hang

Rossz minőségű tejtermékek és pékáru, ujjnyi vastagra szelt felvágott, általános hiány gyümölcsből, zöldségből, a meleg ételek esetében pedig gyenge-közepes menzaszínvonal jellemzi a kórházi közétkeztetést 2019-ben Magyarországon. A spórolás következtében az egyes kórházakban biztosított napi kalóriaadag is háborús időket idéz. Ötszázötven forint - 1999 óta ekkora összeg szerepel kórházi étkeztetésre abban a jogszabályban, amely a kórházi szolgáltatások finanszírozását hivatott rögzíteni.

Kérdés esetén a kommunikácio [at] janoskorhaz [dot] hu címen, vagy hétköznap a 06-30-293-7079 számon lehet érdeklődni – írják. Hozzáteszik: akinek módjában áll, komplett osztályok hiánylistáját „örökbe fogadhatja”.

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából készített, júliusban közzétett reprezentatív felmérése szerint a budapesti választók közel kétharmada az egészségügyi ellátás gondjait nevezte meg legfőbb problémának, még a kormánypárti szavazóknak is több mint a harmada tartotta rossznak az egészségügy helyzetét. Múlt héten írtuk meg a Napi.hu-ra hivatkozva, hogy az eddigieknél is nagyobb mértékben nőtt a kórházak adóssága. Október végére már 64 milliárd forinttal tartoztak a beszállítóknak az intézmények, az adósság több mint kétharmadának már több mint két hónapja lejárt a fizetési határideje. A tartozás az év végére elérheti a 80 milliárd forintot.

Plédet gyűjtenek a csepeli mentősöknek, az OMSZ szerint mindenük megvan | Magyar Hang

A november 21-i kormányinfón arról érdeklődtünk, hogy áll a János-kórház tervezett rekonstrukciója. Gulyás Gergely, aki a választókörzet parlamenti képviselője is, elmondta, heti rendszerességgel foglalkoznak az üggyel, de kétségkívül van késedelem. Engedélyekre van szükség, de reméli, hogy az idei évben elindulhat a projekt.