Gundel Takács a Szájer-ügyről: Jelezni szerettem volna, hogy ne tessék engem hülyének nézni

Gundel Takács a Szájer-ügyről: Jelezni szerettem volna, hogy ne tessék engem hülyének nézni

Gundel Takács Gábor (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Szájer-féle cikk nem arról szólt, hogy ez az ember kicsoda és mit csinált, hanem hogy mindennek fejében még hülyének is néz minket. Mert azt meri mondani, hogy ez egy botlás volt. Bocsánat, ez nem botlás, hanem bukás volt. És én, mint magyar állampolgár, a civil társadalom egy tagja, jelezni szerettem volna, hogy ne tessék engem hülyének nézni – így beszélt Gundel Takács Gábor újságíró-műsorvezető a Telexnek adott interjújában, miért írt véleménycikket az illegális homoszexuális orgiázásba belebukó Szájer József ügye kapcsán.

Elmondta, azért is ír közéleti témákban, mert szerinte a civil társadalomnak valamilyen módon kontrollálnia kellene a hatalmat. – Eredendően arról van szó, hogy a társadalom bizonyos tagokat felhatalmaz arra, hogy ők vezessék az országot a legjobb tudásuk szerint. De ez nem azt jelenti, hogy ők a kedvükre élhetnek és visszaélhetnek a hatalmukkal. A civil társadalomnak szüksége lenne egyfajta közös gondolkodásra, ennek egy pici morzsája, ha emberek elmondják a véleményüket – hangsúlyozta.

Gundel arra is kitért, a Szájer-cikk után is megkérdezték tőle, hogy nem fél-e attól, hogy nem kapok többé felkéréseket. – Nem félek. Attól az embertől pedig, akinél egy ilyen cikken múlik, nem is akarok felkérést kapni – hangsúlyozta. Az üggyel kapcsolatban szerinte az egyházaknak is lett volna dolga, „mert nagyon sok embert gyűjtenek össze, és sokak számára mérvadó, hogy hogyan gondolkodik a világról az egyház, milyen hitet ad számukra”.

A kereszténységet kisajátító politikusok kapcsán úgy fogalmazott: „ (...) amikor egy jobboldali portálon olvasok egy cikket arról, hogy mi keresztények és ti liberálisok – biztos, hogy a kettő kizárja egymást? –, és szerepel benne az, hogy a »jó k*rva anyátokat«, akkor ott probléma van. Aki igazán keresztény, és nemcsak valami köpönyegként, megkülönböztető jelzésként veszi magára, az nem beszél így, mert ez egészen álságos. És legalább ilyenkor ki kellene állnia az egyházaknak és azt mondani, hogy jó napot kívánok, nem ez a kereszténység.” Így Gundel Takácsnak az sem szimpatikus, hogy annyit sulykolják, Magyarország keresztény, „mert úgy érzem, hogy használják és nemcsak élik”.

A mostani köztévével kapcsolatban pedig úgy fogalmazott annak kapcsán, hogy a tavalyi EP-választás előtt nyíltan kimondták az újságíróknak, hogy a kormánypártokat kell támogatni: „Van, aki egyetért vele, és harcos hevülettel azt mondja, hogy így kell csinálni. Van, aki nyel, majd egyszer eljön nála az a pont, amikor föláll, mert azt gondolja, hogy ez nem mehet így tovább. Én majdnem négy éve mondtam ezt. Nyilván, akik ezeket a felvételeket elkészítették és kiszivárogtatták, ők is azt gondolták, hogy nem lenne szabad, hogy ilyenek történjenek, de a mai napig van köztévé és vannak emberek, akik működtetik.”