Gundel Takács Gábor: A Szájer- és a Borkai-ügy nem „botlás”, hanem bukás

Gundel Takács Gábor: A Szájer- és a Borkai-ügy nem „botlás”, hanem bukás

Gundel Takács Gábor (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gundel Takács Gábor a Szemlélek keresztény portálon fejtette ki a véleményét. Nem érti, hogy miért emlegetett Szájer József európai parlamenti képviselő, de korábban Borkai Zsolt, Győr volt polgármestere is „botlást”, amikor kiderültek a velük kapcsolatos ügyek. Az újságíró-műsorvezető szerint a történtekre egy megfelelő szó van: bukás.

Gundel Takács Gábor a véleménycikkében arról ír, hogy felháborítja, hogy már másodszor – a Borkai-ügy után a Szájer-ügy kapcsán – is a „botlás” szóval találkozik. Ezt a kifejezést használta közleményében Szájer József, és korábban Borkai Zsolt is. – Ő így minősítette, hogy családos emberként, olimpiai bajnokként és polgármesterként egy jachton örömlányokkal szórakozott. Már akkor sem értettem, hogy hogy lehet minderre a „botlás” szót használni – írja Gundel Takács, aki szerint Szájer Józsefnek tudnia kellett, hogy megszegi a gyülekezési szabályokat, és hogy viselkedésével családját és nemzetét kompromittálja.

Szájer József felelős politikus, ráadásul egy olyan ország és egy olyan párt képviselője, amelyik számos ellenséget szerzett már magának az Európai Unióban. Tudnia kellett, hogy ki van téve akár titkosszolgálati módszerekkel végrehajtott támadásoknak is. Fel kellett ismernie, ha „botlik”, akkor ezzel őt magát, a pártját és a hazáját is zsarolhatják, kompromittálhatják, és tudnia kellett, hogy fokozott körültekintéssel kell ügyelnie saját, személyes makulátlanságára.

– Mind ezek után felteszem a kérdést: ha valaki hűtlen, jogszabályt szeg, szökést kísérel meg a rendőrség elől, kábítószert találnak nála, kompromittálja a családját és a nemzetét, az tényleg csak egy „BOTLÁS”? Nem, uraim, ez nem „BOTLÁS”, ezt nem lehet ennyivel elintézni. A szó, amit keresnek, politikai és emberi szempontból is: „BUKÁS!”– zárta gondolatait Gundel Takács.