Gyanúsított lett a Balatonba fulladt kislány anyja

Gyanúsított lett a Balatonba fulladt kislány anyja

Balatoni látkép. Képünk illusztráció! (Fotó: Unsplash/Hóczáné Katalin)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt nyomozást rendelt el a rendőrség a napokban a Balatonba fulladt 2,5 éves kislány 34 éves cseh állampolgárságú édesanyja ellen – közölte honlapján a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint felidézték, múlt szombaton délután a badacsonytördemici strandnál a két és fél éves kislány a Balatonban besodródott a mélyebb vízbe gumimatraccal, majd arról leesett és elmerült a tóban. A gyors emberi összefogás és a szakszerű hatósági intézkedések megtétele ellenére a cseh állampolgárságú gyermeket a vízimentők csak szonárral tudták megtalálni a parttól mintegy kétszáz méterre. A helyszínre érkező orvosi segítség újraélesztési kísérlete nem járt eredménnyel, a kislány életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyermek édesanyjával fürdőzött a Balatonban annak ellenére, hogy másodfokú viharjelzés volt érvényben, a szeles, viharos időjárás miatt.

Címkék: Balaton