Gyanúsított lett Jellinek Dániel édesapja

Gyanúsított lett Jellinek Dániel édesapja

Cégtábla a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Központi irányításának helyet adó épületen a főváros V. kerületében, a Széchenyi utcában (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználásának gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók Jellinek Tibort, az egyik leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel édesapját – értesült a 24.hu.

Információik szerint mindez még tavaly novemberben történt, miután a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói egyik reggel megjelentek az érintettnél és házkutatást tartottak, mert a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó, ám öt éven át apja ügyvezetése alatt működő Mall Management Kft. könyvelési iratait keresték. A cég a gyanú szerint több mint 53 millió forint fiktív számlát fogadott be egy olyan társaságtól, amely része volt a BKV és a CBA volt informatikai vezetője, Fuzik Zsolt nevével összeforrt számlagyárnak. A kutatás során bizonyítási eszköz nem került elő, a férfit ugyanakkor meggyanúsították.

A portál megkeresésére a milliárdos üzletember nevében az Indotek Csoport válaszolt, melynek vezérigazgatója és többségi tulajdonosa is Jellinek Dániel. Azt írták, hogy a hatósági eljárásban a cégcsoport két cége, a Mall Management Kft. és az In-Management Kft. is érintett. Mindkét társaság egy-egy szoftverbeszerzéssel kapcsolatos szerződése miatt került képbe, ám állításuk szerint az anomáliákat egy belső vizsgálat eredményeként már hónapokkal a NAV megkeresése előtt észlelték, a levont adókat kamataival megfizették, így sem az államot, sem a költségvetést nem érte kár.

 

Címkék: Jellinek Dániel