Gyurcsány Ferenc: Az ellenzéken belüli együttműködés nem az „alig létező egyenrangú elfogadása”

Gyurcsány Ferenc: Az ellenzéken belüli együttműködés nem az „alig létező egyenrangú elfogadása”

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzék jelenlegi áramlatai, mozgalmai, pártjai egészen addig együttműködésre kötelezettek, amíg Orbán „elvetemült rendszere” létezik. Ez nem vélemény, ez tény – erről írt szerdán délelőtt közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint az együttműködés politikai kötelesség, nem pedig morális hazugság. Utóbbi ugyanis – megfogalmazása alapján – éppen az együttműködés elárulása lenne.

A politikus ugyanakkor hozzátette, hogy mindemellett legitim módon versengenek az egyes ellenzéki áramlatok, ahogy egy párton belül is vetélkednek a gondolatok, a személyek, a csoportok. A verseny ugyanakkor nem politikai- és karaktergyilkossági kísérlet, nem totális háború, „az együttműködés pedig nem az elfogadhatatlan, esetleg a nem vagy alig létező egyenrangú elfogadása”. Szerinte tehát egyszerre van együttműködési kötelezettség és verseny az ellenzéki szereplők között.

– A tegnap nem belépő a holnapba. A szép holnap ígérete pedig nem helyettesíti a mai teljesítményt – írta a pártelnök.

Címkék: Gyurcsány Ferenc