Gyurcsány Ferenc utat mutatna Magyarországnak

Gyurcsány Ferenc utat mutatna Magyarországnak

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az a dolgunk, hogy utat mutassunk Magyarországnak – erről írt a Facebookon Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke ezúttal nem szabadvers formátumban fogalmazta meg gondolatait, és – ahogy fogalmazott – nem is hosszú útinaplót tett közzé, hanem néhány pontban foglalta össze a főbb pontjaikat. Ezek alapvetően egybecsengenek a múlt hétvégi évértékelőjén is elmondottakkal.

A Gyurcsány Ferenc által leírt öt pont:

• Aki nincs a Fidesz ellen, az velük van!
• Nem ellenzék vagyunk, hanem ellenfél!
• Európa most és mindörökké!
• A Fideszt aktívan támogatni nem bűn, hanem szégyen!
• A DK az Orbánnal szembenállók otthona!

– Hát így és erre – írta a DK elnöke.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.