„Gyurcsány” – vágott vissza a pedagógusok alacsony fizetésével kapcsolatos kritikára a Fidesz

„Gyurcsány” – vágott vissza a pedagógusok alacsony fizetésével kapcsolatos kritikára a Fidesz

Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyurcsány simán az utcára tett több ezer pedagógust – közölte a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség kedden az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt közleményében ezt arra reagálva írta, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje kedden, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón azt mondta: pártja kormányra kerülése esetén arra vállalkozik, hogy visszaállítsa a pedagógusszakma becsületét. – Egy pályakezdő tanár Romániában 80 euróval többet keres, mint Magyarországon, a DK ezért ötéves bérrendezés keretében helyrerakná a pedagógusbéreket, amelyeket egyúttal a mindenkori minimálbér változásához is igazítanának – fejtette ki az ellenzéki politikus. A DK kormányfőjelöltje beszélt arról is, hogy visszaadnák az egységes közalkalmazotti jogát a pedagógusoknak, a túlóráért tisztességes bért fizetnének, a tanárok jelenlegi „megalázó minősítési rendszerét” pedig megváltoztatnák.

A Fidesz kommünikéjében álságosnak nevezte, amit a baloldal művel. – Gyurcsányék a kampányidőszakban mindig megpróbálják dróton rángatni a pedagógusokat, a kormányzásuk alatt meg simán bezártak több száz iskolát, az utcára tettek több ezer pedagógust, és megalázóan alacsony fizetésért dolgoztatták a tanárokat – állították. A Fidesz megfogalmazása szerint a baloldalon most is ugyanaz a Gyurcsány a vezér, aki kormányzása alatt semmibe nem nézte a tanárokat. „Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” – zárták közleményüket.