Gyurcsányék célt értek: teljes jogú taggá választották a DK-t

Gyurcsányék célt értek: teljes jogú taggá választották a DK-t

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció kongresszusán (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció tavaly kérte, hogy csatlakozhasson az Európai Szocialista Párthoz (PES): a baloldali pártcsalád Malagában ülésező kongresszusa pénteken jelentette be a DK felvételét teljes jogú tagjai sorába – derül ki a DK Facebook-posztjából. A kongresszuson beszédet mondott Gyurcsány Ferenc pártelnök is.

A bejelentést kísérő videóban Gyurcsány arról beszélt, hogy a Demokratikus Koalíció szerint az egyik legnagyobb baj az, hogy vannak kevesen, akik igencsak jól élnek,  a többség viszont elég nagy nehézségekkel néznek szembe, nem talál elég jó iskolát vagy munkahelyet, nem érzi magát elég szabadnak, nem tudja kifizetni a számláját, nem lát perspektívát maga előtt. Ezekre a problémákra szerinte leginkább szociáldemokrata módon lehet választ adni. A DK olyan alternatívát szeretne javasolni Magyarországon, hogy mindenkinek – ne csak a keveseknek – legyen jobb az élete. 

A Demokratikus Koalíció EP-képviselői eddig is a PES EP-frakciójában, az Európai Szocialisták és Demokraták (S&D) frakciójában ültek, most közfelkiáltással váltak az Európai Szocialisták Pártjának teljes jogú tagjává.