Gyurcsánynak és Fekete-Győrnek is odaszólt a Jobbik elnöke

Gyurcsánynak és Fekete-Győrnek is odaszólt a Jobbik elnöke

Jakab Péter (Fotó: Béli Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Kedves András és Ferenc! Ha befejeztétek a cicaharcot egymással, koncentráljunk a Fideszre” – ezzel a mondattal üzenet egyszerre két párt, a Momentum és a Demokratikus Koalíció elnökének Jakab Péter. A Jobbik vezetője arra reagált, hogy Fekete-Győr András és Gyurcsány Ferenc összetűzésbe keveredett a mára már országos üggyé dagadó gödi konfliktus kapcsán.

Ismert, a Pest megyei településen a tavaly őszi önkormányzati választáson az ellenzék tudott győzni: polgármester lett a momentumos Balogh Csaba és a képviselő-testületben is megszerezték a többséget. Azóta viszont belháború alakult ki a polgármester és a többi politikus között. A konfliktus odáig fajult, hogy Balogh Csaba le akarta váltani DK-s és LMP-s alpolgármesterét, erre válaszul a képviselő-testületben egy időre felfüggesztették a polgármester jogköreit.

A legfrissebb fejlemény, hogy a Demokratikus Koalíció a napokban nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, azt akarták bizonyítani hogy Balogh Csaba fideszes és független képviselőre szerette volna cserélni a korábbi LMP-s és DK-s alpolgármestereket. A Momentum válaszul közölte: manipulált a hangfelvétel, Balogh nem kívánta a fideszes jelöltet maga mellé venni. A történtek után üzengetés indult a DK és a Momentum között, szombaton pedig személyesen találkozott a Balatonon a két párt elnöke, Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András. A Momentum pártelnöki, míg a DK inkább helyi szinten oldaná meg a problémát, információink szerint jövő héten egyébként újra találkozik a két politikus.

A Jobbikot vezető Jakab Péter szerint ugyanakkor most inkább arra kellene koncentrálni, hogy Borsodban október 11-én időközi országgyűlési választás lesz. A voksolást azért kellett kiírni, mert a térséget a parlamentben képviselő fideszes Koncz Ferenc motorbalesetben meghalt. Jakab Péter szerint a feladat lebontani a kétharmadot. – Nőjetek fel hozzá – üzente politikustársainak.