„Ha az atya elmegy, vége van a falunak”

„Ha az atya elmegy, vége van a falunak”

(Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Augusztus elején Csépán, valamint a szomszédos Szelevényen, Tiszasason és Tiszaugon szolgáló Antal András diakónust azzal mozdította a helyéről a váci egyházmegye püspöke, hogy „menjen és keressen állást a világban”.

(...)

Négy településről kétezer aláírást gyűjtöttek, a diakónust támogatva, az egyébként mesébe illően szép szelevényi templom sekrestyése is kézzel írott levelet juttatott el a püspökségnek, úgy fogalmazva, hogy ez az elbocsátó aláírás többet ártott a mindig szegény vidéknek számító Tiszazugnak, mint „több évtizednyi kommunizmus”. (...) András atya megmaradhatott diakónusnak, de a csépai plébániát felszámolták és bezárták. A szerpap pedig jelenleg álláskeresési járadékot kap, vagyis munkanélküli segélyt.

(...)

– A legjobban egy kisbusz hiányzik. Folyamatosan kapom Ausztriából és Németországból az információt, hogy mehetnék adományért, de nem tudom mivel elhozni – közli. És ha elhozni nem tudja, akkor továbbvinni sem, hiszen András atya azt vallja, hogy az Irgalmasság Szigete nem koncentrálódhat kizárólag a Tiszazugra. Juttatott már el adományokat például hol Záhony, hol Szendrőlád mellé.

A teljes riportot elolvashatja a Magyar Hang augusztus 21-én megjelent 2020/34. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/34. számban? Itt megnézheti!