Hadházy az ávóhoz hasonlítja a Szuverenitásvédelmi Hivatalt

Hadházy az ávóhoz hasonlítja a Szuverenitásvédelmi Hivatalt

Hadházy Ákos a Szuverenitásvédelmi Hivatal épülete előtt (Fotó: Hadházy Ákos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hát, végül nem mert egyetlen élő ember sem kijönni a „Szuverenitásvédelmi” Hatóságtól és átvenni egy beadványt, amit már több, mint egy hónapja elküldtem nekik elektronikusan, de annyit sem válaszoltak rá, hogy böff – írta szerdai Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos.

A posztban arról is írt, hogy azért küldte el a hatóságnak e-mailben a kérdéseit az orosz hekkertámadásról, mert a honlapjukon szereplő Kossuth tér 1-3. alatt, azaz a Parlamentben nem tudnak róluk. A képviselő kiderítette, hogy fizikailag a Sánc utca 7. szám alatt, egy szép villában lehet megtalálni az „államvédelmi hivatalt”, ahová azonban nem engedték be a biztonsági őrök, ami élő bejelentkezésében is látható, hallható, pedig mindössze papíron szerette volna átadni a digitálisan korábban már elküldött beadványát. Ebben azt kérte, a hatóság vizsgálja meg, hogy az orosz hackerek által feltört több száz kormányzati számítógépből ellopott adat nem jelent-e szuverenitási veszélyt az ország számára.

A Facebook-bejegyzésben Hadházy arra hívta fel a figyelmet, az új intézmény első intézkedései azt mutatják, hogy a hibrid rezsimben a „Szuverenitásvédelmi” Hivatal feladata majdnem ugyanaz, mint a kommunista diktatúra „Államvédelmi” Hivatalának: az ellenzék, a független sajtó, civil szervezetek megfélemlítése, totális megfigyelése és aztán a propagandában lejáratása. Majd a következő szavakkal zárta posztját: „Örülhetünk, a gyönyörű gellérthegyi villában méltó körülmények között végezhetik aljas munkájukat, mint ahogyan a nyilas verőlegények és a kommunista ávósok is az akkori Budapest egyik legelegánsabb helyén, az Andrássy 60-ban fáradozhattak a szuverenitásvédelemért.”