Hadházy az október 23-ai tüntetésről: nem veszi el a kedvünket az ellenzéki pártok érdektelensége

Hadházy az október 23-ai tüntetésről: nem veszi el a kedvünket az ellenzéki pártok érdektelensége

Hadházy Ákos (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az elmúlt napokban rengeteg visszajelzést kaptam arról, hogy a választók megértették a javaslatomat: sokan jelezték, hogy jönnének október 23-án a Kunigunda útjára – így reagált Hadházy Ákos független parlamenti képviselő kedden Facebookon arra, hogy a Magyar Hang megírta: nem ugrottak rá ötletére az ellenzéki pártok, vagyis hogy az MTVA előtt demonstráljanak majd.

Ugyanis a lapunknak válaszoló pártok a járványhelyzetre tekintettel gyakorlatilag egyöntetűen azt válaszolták, még kivárnak. Egyedül a Párbeszéd volt, ami konkrétan kijelentette:  „a koronavírus-helyzet miatt egyik párt sem támogatja” Hadházy felvetését.

Hadházy keddi írásában jelezte: néhány nappal később, minthogy ötletét felvetette az ellenzék által összegyűjtött nemzeti konzultációs íveket bemutató sajtótájékoztatón, Szél Bernadett szintén független parlamenti képviselővel együtt levélben fordultak a pártelnökökhöz, amelyben megismételték a javaslatot. – Erre választ eddig nem kaptunk egyik párttól sem – írta.

A politkus szerint ha valaki, ő tisztában van vele, milyen súlyos veszélyekkel jár a jelenlegi járványhelyzet. – Már az ötlet bejelentésekor, a Várban jeleztem, hogy „ha kell, szkafanderben” megyünk a közmédiához – jelezte hozzátéve, szilárdan hiszi, hogy megoldható a politikai véleményük kifejezése és – ha elegen lesznek – a valódi nyomásgyakorlás úgy is, hogy ne kockáztassák egy járványgóc kialakulását. Példaként azt említette, tavasszal ezt az autókból dudálva tették meg.

– A járványhelyzetre hivatkozni épp ezért helytelen – ha valamit nagyon akarunk, meg tudjuk oldani. Az, hogy a pártok most már az összefogással, a képviselő-jelölti és a leendő parlamenti helyek elosztásának módjával is foglalkoznak, szükséges és jó dolog. De a kis „is” szócska nagyon fontos – írta Hadházy. Hozzátette, független képviselőként figyelmeztetnie kell mindenkit: szép és fontos dolog az összefogás, de valójában csak alapfeltétele a kormányváltásnak, nem pedig csodafegyver. Ugyanakkor alapfeltétel szerinte az is, hogy megteremtsék az egyenlő esélyeket, legyen pártsemleges a közmédia és tiltsák be a fizetett kormánypropagandát. Így úgy véli, aki a mostani feltételek mellett tisztességes választásról beszél, az hazudik, „a mohácsi is csak választás-jellegű esemény volt és a borsodi időközi is az lesz”.

–  Fontos, hogy nem veszi el a kedvünket az ellenzéki pártok érdektelensége és természetesen mi is figyeljük a járvány alakulását.  Örök optimistaként még remélem, hogy – mivel eddig csak a Párbeszédből nyilatkoztak úgy, hogy biztosan nem jönnek – a pártok közül is lesz olyan, aki végül meggondolja magát – mondta jelezve, az ünnepi rendezvény részleteit hamarosan kidolgozzák.