Hadházy megpróbálta lebeszélni Márki-Zayt a pártalapításról

Hadházy megpróbálta lebeszélni Márki-Zayt a pártalapításról

Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos (Forrás: Márki-Zay Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Sokan kérdezik tőlem, hogy szükség van-e új pártra. Egyszavas választ nem tudok erre adni. Azt mondhatom: szükség lehet rá, de csak több feltétel teljesülése esetén, megfelelően előkészítve, a kellő időben és semmiképpen nem egyszemélyes show formájában szabad nekivágni – írta Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos hétfőn. Az ellenzéki képviselő szerint aki nem így tesz, az csak egy újabb pártot hoz létre az állami pénzen létező kis pártok mellé.

Mint kifejtette, a Fidesz mindent megtesz azért, hogy a jelenlegi ellenzék a mostani felállásban megmaradjon és biztos benne, hogy néhány új szereplőt is el fog indítani. – Egy exjobbikos kalandor ugye már jelentkezett a huxitos majom szerepére és információim alapján sokba mernék fogadni, hogy más, korábban a háttérbe vonult szereplő is hamarosan startolni fog a Fidesz támogatásával – fogalmazott.

Hadházy szerint ugyan Márki-Zay Péter mostani szándéka nem ebbe a sorba illeszkedik, ám ennek ellenére megpróbálta lebeszélni egy új párt „elsietett és nem kellően megalapozott bejelentéséről”, a jelek szerint sikertelenül. – Így ehhez a kezdeményezéséhez én nem fogok csatlakozni. Mindenesetre sok sikert kívánok neki, az elhivatottságában és a szándékaiban nem kételkedem” – zárta sorait a politikus.

Márki-Zay Péter szintén a Facebookon jelentette be, hogy megalakítja a „civilek pártját”. – Egy olyan jobbközép irányultságú néppártot építünk, amelyben ott vannak a konzervatívok, a keresztények, a zöldek és a liberálisok is – közölte a hódmezővásárhelyi polgármester, aki ellenzéki miniszterelnök-jelöltként vett részt és maradt alul az idei országgyűlési választáson. A pártalapítással kapcsolatos kérdésekre a Mindenki Magyarországa Mozgalom május végi tisztújításán fognak pontot tenni.