Előválasztás: Hajnal Miklós vezet Komáromi Zoltán előtt

Előválasztás: Hajnal Miklós vezet Komáromi Zoltán előtt

Hajnal Miklós (Fotó: Hajnal Miklós Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A HVG 360 számolt be a Medián intézet méréséről, amelyet szeptember elején végeztek Budapest 3. számú választókerületében, Hegyvidéken és Bel-Budán.

Helyben három jelölt indul: Hajnal Miklós a Momentum jelöltje (akit az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik, illetve Új Kezdet támogat), a DK-s Komáromi Zoltán (akit a Liberálisok és az LMP támogat), valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje, Visi Piroska.

A felmérés alapján az összes kormányváltó válaszadó 42 százaléka Hajnal Miklósra szavazna, míg Komáromira 33 százalék, Visire pedig 8 százalék. A biztos szavazók körében ez az eloszlás 43-39-7 százalék. 

A mérés emellett rákérdezett a jövő tavaszi esélyekre is. Ebből kiderült, hogy ha Hajnal lenne a közös ellenzéki jelölt, akkor 50 százalékkal nyerne Fürjes Balázs, fideszes jelölt 42 százalékával szemben, míg Komárominak 2 százalékos előnye lenne (47-45 százalék lenne az eloszlás).