Halálos lakástűzzel indult 2023

Halálos lakástűzzel indult 2023

A katasztrófavédelem egyik terepjárója. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Globetrotter19/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap délelőtt tíz körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy lakás Budapest XIII. kerületében; az Angyalföldi úton lévő tízemeletes társasházhoz három járművel tizenkét tűzoltó vonult – közölte lapunknak is megküldött közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Mukics Dániel összegzője szerint a tűzoltók pillanatok alatt a helyszínre értek, majd behatoltak a hatodik emeleti lakásba, amelynek az egyik 18 négyzetméteres szobájában bútorok égtek. A két négyzetméteres tüzet néhány perc alatt megfékezték, azonban oltás közben egy elhunyt személyt találtak a szobában.

A tűz keletkezési okának feltárására tűzvizsgálati eljárás indul. A lakástüzek ellen a legjobb megoldás, ha beszerzünk otthonra egy füstérzékelőt, ami a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő cselekedni.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, szilveszter éjjelén 137 esethez riasztották a tűzoltókat.