Két napra leáll a Honvédkórház szeptemberben

Két napra leáll a Honvédkórház szeptemberben

Honvédkórház (Fotó: Facebook/Honvédkórház)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Eucharisztikus Kongresszus egészségügyi biztosítása miatt áll le a Honvédkórház Róbert Károly krt.-i telephelye – közölte a Honvédelmi Minisztérium a Hvg megkeresésére.

„A tömegrendezvénnyel összefüggő előkészületek részeként, a biztonságos betegellátás érdekében szeptember 11-13. zárónapokra, amikor a Kossuth téren és a Hősök terén nagy létszámú szentmise várható, az NNK a Honvédkórház Róbert Károly krt.-i telephelyét jelölte ki a rendezvény egészségügyi biztosítására, ez idő alatt más kórházak vesznek át bizonyos ellátásokat" – írták.

Kunetz Zsombor írt először arról a Facebookon, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatot adott ki, mely szerint szeptember 11-én 20 órától 13-án reggel 6 óráig teljesen leáll a Honvédkórház központi telephelye. Már akkor azt írta, hogy valószínűleg köze van ennek a világkongresszushoz. „Ez a leállás szinte minden olyan betegséget érint, ami a sürgősség kategóriájába esik. A betegátirányítás pikantériája, hogy olyan intézmények sürgősségi ellátására is támaszkodik, amelyek éppen most döltek össze, igaz remélhetőleg csak szeptemberig” – írta.

Hozzátette, a zarándokoknak szükségük lehet az ellátásra, de a Pest megyében élőknek is. „A megoldást a Kiskunhalasi 150 ágyas mobilkórház jelenthetné, amelyből a kormányfő szerint »Egyszerre akár nyolcat-tízet is meg lehet építeni, ha nagyon akarjuk«. Persze ehhez személyzet is kellene, amit éppen ez a kormány üldöz el a pályáról oly vehemensen.”