Határvadászok: Eddig 7776-an érdeklődtek a képzés iránt

Határvadászok: Eddig 7776-an érdeklődtek a képzés iránt

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a szerződéses határvadászok toborzásáról, képzéséről, a bevándorlási és migrációs problémákról a minisztériumban tartott sajtótájékoztatón 2022. augusztus 4-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar kormány következetes abban, hogy megvédje az országot és határait, határvadász alakulatokkal erősíti a határok védelmét – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Nyitrai Zsolt kiemelte: „a déli határainkon folyamatosan nő a migrációs nyomás, a járvány és a háború mellett a legnagyobb kockázatot az illegális migráció jelenti”. A kormány erősíti a határok védelmét, határvadász alakulatok felállításáról döntöttek, megkezdték a toborzást és hamarosan indul a kiképzés – mondta.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte: a határvadászokra nagy szükség van, mert egyre több illegális migráns egyre erőszakosabban próbál meg Magyarországra belépni. Szerdáig 7776-an érdeklődtek a határvadász kiképzés iránt, a legtöbben Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből kértek információt – ismertette.

A sajtótájékoztatón a politikusok bemutatták a Belügyminisztérium és a Miniszterelnöki Kabinetiroda által készített toborzóplakátot.

(MTI)

Címkék: határvadász