Helikopterrel indult Szijjártó Péter Kárpátaljára, hogy találkozzon Dmitro Kulebával

Helikopterrel indult Szijjártó Péter Kárpátaljára, hogy találkozzon Dmitro Kulebával

Helikopterrel indult Szijjártó Péter Kárpátaljára (Fotó: Szijjártó Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Indulás Kárpátaljára. Mi szeretnénk javítani Ukrajna és Magyarország együttműködését, és mindent megteszünk azért, hogy a kárpátaljai magyar közösség visszakapja korábbi jogait – írta Szijjártó Péter külügyminiszter közösségi oldalán. A politikus hétfőn találkozik Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel egy esetleges Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozó előkészítése céljából. Később kiderült, hogy csak a határig ment helikopterrel a külügyminiszter, ott autóra váltott. 

Mint korábban beszámoltunk róla, nemrég a Külgazdasági és Külügyminisztérium ukrajnai képviseletei egy ukrán nyelven írt e-mailt kaptak, amelyben életveszélyesen megfenyegették a minisztert. Ebben azt írták, Szijjártóék „robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak. Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket. Javasoljuk, hogy adjon megrendelést egy temetkezési irodának, hogy elkezdhessék elkészíteni a koporsót Szijjártónak, és az illeszkedjen a magasságához. Isten megbocsát, de az ukránok nem.” A fenyegetés miatt a tárca jelezte: magasabb szintre emelték Szijjártó személyi védelmét. A politikus vasárnap este ugyanakkor úgy fogalmazott, „tutira nem lesz semmi gond” hétfői útján, ugyanis „Kelemen atya írt sms-t, hogy a győri bencés rendház összes szerzetese imádkozik értem”.

Címkék: Dmitro Kuleba