Hétvégén ismét autómentes lesz a Pesti alsó rakpart nagy része

Hétvégén ismét autómentes lesz a Pesti alsó rakpart nagy része

Autómentes rakpart 2022-ben (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén először a mostani, március 18–19-i hétvégén nyílik meg a Pesti alsó rakpart jelentős része teljes szélességében a gyalogosok és a biciklisek előtt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők – a már jól bevált gyakorlatnak megfelelően – autómentes környezetben használhatják a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartszakaszt péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este 23 óráig. Vagyis, ez idő alatt az autósok nem hajthatnak be az útszakaszra.

A BKK arra is felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a teljes átadásáig a Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, ezért a pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják, amire a kihelyezett tájékoztatók hívják fel a figyelmet.

A rakpart tavaly szeptemberben nyílt meg legutóbb az érdeklődők előtt, idén március 18-tól hétvégenként és ünnepnapokon folytatódik ez a hagyomány. – A megnyitott rakpartnak köszönhetően a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, autómentes környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét – írta a BKK, egyúttal arra kérve a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a gyalog járó felnőttekre és gyermekekre.