HM: Csak a Honvédkórház sürgősségi osztálya áll le az eucharisztikus kongresszus idején

HM: Csak a Honvédkórház sürgősségi osztálya áll le az eucharisztikus kongresszus idején

Honvédkórház (Fotó: Facebook/Honvédkórház)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem áll le teljesen a Honvédkórház Róbert Károly körúti telephelye a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején, csak a sürgősségi ellátás szünetel majd – közölte csütörtökön a Honvédelmi Minisztérium.

Kunetz Zsombor írt először arról a Facebookon, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatot adott ki, mely szerint szeptember 11-én 20 órától 13-án reggel 6 óráig teljesen leáll a Honvédkórház központi telephelye.

A Honvédelmi Minisztérium azonban most részben cáfolta a hírt. Mint írták, az NNK határozata alapján a jelzett időszakban nem a teljes telephely áll le, hanem a Honvédkórház sürgősségi betegellátási feladatait a rendelkezésben kijelölt kórházak veszik át. Ahogy fogalmaztak, a kórházban a járó- és fekvőbeteg ellátás továbbra is zavartalanul működik majd, az állampolgárok nem maradnak ellátás nélkül, csak a sürgősségi esetek kerülnek átirányításra. A sürgősségi osztály dolgozói ezekben a napokban sem a szabadságukat fogják tölteni, nem nyaralni mennek, hanem a kongresszus egészségügyi biztosításával kapcsolatos feladatokat látják el a rendezvény helyszínén és amennyiben szükséges, a Honvédkórházban.

Miután a témában a DK-s Komáromi Zoltán is megszólalt, a HM a teljes baloldalt is bírálta. Azt írták, „úgy tűnik, hogy a baloldal számára még mindig az újdonság erejével ható meglepetés, hogy egy ilyen jelentős, hazai és külföldi állampolgárok tízezreit megmozgató rendezvény egészségügyi biztosítása kiemelt feladat, amelyre a legmagasabb szinten kell felkészülni”. Még azt is hozzátették, hogy „úgy látszik, nem tanultak a 2006. augusztus 20-ai tragédiából, és ma is képesek lennének veszélybe sodorni emberek ezreit”.