Hol a béremelés? Tanárok mutatják a fizetésüket

Hol a béremelés? Tanárok mutatják a fizetésüket

Fotó: Facebook/Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fizetésükkel a kezükben mutatják a tanárok, hogy nem emelkedett a bérük – írja a 444.hu a Pedagógusok Szakszervezete Ifjúsági Tagozatának akciójára hivatkozva. A szakmai szervezet felhívására mától érkeznek a Facebookra és az Instagramra az alulfizetett pedagógusok fényképei.

A tanárok a kezükben tartott táblákon közlik, hány évet tanultak a felsőoktatásban, hány éves gyakorlattal rendelkeznek, s jelenleg mennyi a nettó bérük. Az elképzelések szerint folyamatosan töltik majd fel a képeket a közösségi médiafelületekre.

A képeken látható bérek 147 és 167 ezer forint között szóródnak, a szakmában eltöltött gyakorlat pedig 3-7 év közötti.

null

null

A szakszervezet honlapján megjelent tájékoztatás szerint „a kormány hangzatos számokat közöl az oktatásban dolgozók anyagi megbecsülésével kapcsolatban. A pedagógusok hatodik éve nem kapnak béremelést, ezenkívül a nevelést, oktatást segítő kollégáink bérei még ennél is megalázóbbak.”

Eközben a Mérce arról ír, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is tiltakozó akciókat és sztrájkot helyezett kilátásba, ha a kormány nem rendezi a pedagógusok helyzetét.