Bakondi György: Kárpátalján is gondoskodunk a menekültekről

Bakondi György: Kárpátalján is gondoskodunk a menekültekről

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója sajtótájékoztatót tart a kelebiai határvédelmi bázison 2021. január 21-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar kormány fontos feladatának tekinti, hogy ne csak a magyar-ukrán határt átlépő, hanem a Kárpátalján élő vagy oda érkező menekülteknek is segítséget nyújtson - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szerdán.

Bakondi György elmondta: már meghaladta a 40 milliárd forintot az az összeg, amelyet a magyar állam részben az országba érkező ukrajnai menekültek segítésére, részben pedig a határ túloldalán élők támogatására fordított. Hozzátette: emellett a déli határ védelme 2015 óta 600 milliárd forintba került Magyarországnak.

Ehhez - az Európai Unió és az európai polgárok érdekeit szolgáló - erőfeszítéshez az uniós hozzájárulás mértéke a két százalékot érte el - jelezte a belbiztonsági főtanácsadó, kevesellve az uniós támogatások arányát. Bakondi György arról is beszélt, hogy várakozásai szerint a nyári időszakra tovább erősödik majd a migrációs nyomás.

Ezért a határőrizeti rendszert, a rendőri, katonai jelenlétet és a jogi szabályozást -, amelyet eddig is alkalmazott Magyarország, a magyar emberek biztonságáért fenn kell tartani - mondta.

(MTI)