Így akar ellenállni a Jobbik

Így akar ellenállni a Jobbik

Sneider Tamás Jobbik-elnök aláírja a nemzeti ellenállás kiáltványát 2018. szeptember 29-én (Fotó: Facebook/Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kormánypárti képviselők szemébe mondani a nyilvános rendezvényeken, hogy hazudnak és lopnak; matricákkal teleragasztani a Fidesz-közeli, gyanúsan meggazdagodott vállalkozások székhelyeit; személyes jelenléttel megakadályozni a kilakoltatásokat – a Magyar Hang információi szerint ilyen és ehhez hasonló akciókat tervez a Jobbik a meghirdetett „ellenállás” jegyében.

A párt politikusai az elmúlt hetekben már beszéltek arról, hogy a jövőben kilépnének a klasszikus ellenzéki szerepből, és ellenállóként folytatnák, bár ennél többet nem árultak el. Ráadásul ez a rejtélyes kommunikációs üzenet nagyjából egybeesett azzal, amikor szinte minden arról szólt a Jobbik kapcsán, hogy Vona Gábor lemondása után az elnöki posztért milyen verseny zajlik, kiket zárnak ki a közösségből, kik lépnek ki maguktól, és mennyi embert visznek magukkal. Így pedig adta magát az az elképzelés, hogy a sokat sejtető ellenállás belengetésével valójában csak a figyelmet akarják elterelni a pártban zajló belső csatákról.

Múlt szombaton végül a Jobbik kongresszusán egyhangúan elfogadták a „nemzeti ellenállás kiáltványát”, amelyben – konkrétumok nélkül – olyan mondatok szerepelnek, hogy a párt célja mostantól „a rendszerváltásért dolgozó, és e harc folyamán soha, semmilyen alkut nem kötő nemzeti ellenállás”.

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke a Magyar Hangnak elmondta, a kormány elleni küzdelemben már konkrét cselekedetekre van szükség, olyanokra, amelyekről az emberek beszélnek, és el kell menni egészen a törvényesség határáig, persze azt nem átlépve. Itt említette példaként, hogy oda kell menni a fideszes képviselők, kormánytagok nyilvános rendezvényeire, útátadásra vagy éppen egy megnyitóra, és a kamerák előtt kell a szemükbe mondani, hogy hazudnak.

A Jobbik további terveiről a Magyar Hang 2018. október 5-én megjelent 21. számában olvashat.

Keresse a lapot az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon És hogy miről olvashat még a 21. számban? Itt megnézheti.