Így mondott köszönetet Magyar Péter

Így mondott köszönetet Magyar Péter

Magyar Péter ünnepel az EP-választás után a Tisza Párt szimpatizánsai körében 2024. június 10-én (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fideszen kívül más párt 2006 óta nem kapott annyi szavazatot, mint az alig két hónapos Tisza Párt – írja Magyar Péter hétfő délutáni bejegyzésében.

A Tisza Párt alelnöke arra is emlékeztetett, hogy a Fidesz 2006 óta nem ért el ilyen rossz eredményt, és EP-választáson még soha nem ért el ilyen alacsony számokat. (Ez valóban igaz, az elmúlt húsz évben csak egyszer végzett a Fidesz 50 százalék alatt EP-választáson, 2004-ben ellenzéki pártként 47,4 százalékot értek el – a szerk.) – Mindezt közpénz milliárdokat elégetve, hazug háborús pszichózist, megfélemlítést és sokezres zsoldoshadsereget alkalmazva – fogalmazott a politikus. Magyar Péter szerint több mint 1 millió 340 ezren szavaztak rájuk, és azért fognak dolgozni az Európai Parlamentben és a Fővárosi Közgyűlésben is, hogy bebizonyítsák: „a politika lehet szép, hasznos, igazságos és őszinte”.  

Ígérete szerint holnaptól, azaz keddtől megkezdik a Tisza Párt és a köré szerveződő politikai közösség felépítését és annak a szakmai programnak az összeállítását, amire a magyarok felhatalmazását kérik majd a következő országgyűlési választáson. – Bebizonyítottuk, hogy rövid távon jók vagyunk akadályfutásban, most ugyanezt kell tennünk maratoni távon – zárta posztját.

A szavazatok 99,98 százalékos feldolgozottsága mellett az európai parlamenti választáson 44,72 százalékos eredményt ért el a kormánypárt, ami abból a szempontból is kínos, hogy a kampányukat arra építették, egyedül ők képviselik a békét és mindenki más a háborút. Ezzel kapcsolatban Magyar Péter a vasárnapi eredményvárón is úgy fogalmazott, hogy „ez az orbáni hatalomgyár Waterlooja, a vég kezdete”. A Tisza Párt 29,63 százalékos eredményt ér el, ami alapján a pártvezető úgy látja, a következő országgyűlési választásokon egy potens kihívója van a kormánypártnak, ez pedig a Tisza.

 

 

 

 

Címkék: Magyar Péter