Így nézhet ki a csok+, a meglévő gyerekek nem fognak számítani

Így nézhet ki a csok+, a meglévő gyerekek nem fognak számítani

Fotó: Unsplash/rawpixel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jövő évtől bevezetni kívánt csok+ koncepciója készen van, a kormány a nagyon-nagyon közeli jövőben tárgyalni fogja – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Portfoliónak pénteken adott interjújában

A részletek kapcsán elmondta: „40 év alattiaknak, első lakás vásárlására vagy családméret-növekedés miatti lakáscserére fogjuk kínálni, nagyon kedvező kamatkondíciókkal. A program kombinálva lesz adósságleírással, a megvalósult gyerekvállalás után csökkenni fog a hiteltartozás. A felvehető hitel nagysága függ majd a vállalt gyerekek számától, ennek részletei még kormánydöntésre várnak. A már megszületett gyerekek után várhatóan nem lesz elérhető a csok+”

A mostani csok-nál hatékonyabban működő új támogatási formát, ha úgy tetszik, egy CSOK Pluszt vezet be a kormány a nagyobb településeken, erről a következő hetekben születhet döntés – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő még szeptember közepén, Azt már korábban bejelentették, hogy 2024-től a csok már csak bizonyos kistelepüléseken lesz elérhető.

A miniszter arról is beszélt, hogy bevatkozhatnak az üzemanyagárakba, illetve, hogy nem támogatja az új bankadót, amiről Varga Mihály pénzügyminiszter beszélt.