Informatikai rendszerprobléma okozott gondot a határátkelésnél

Informatikai rendszerprobléma okozott gondot a határátkelésnél

KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ. A beregsurányi határátkelő felé várakozó kocsisor (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Informatikai rendszerprobléma miatt megnövekedett várakozási időre kellett számítani a határátkelőknél – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A gond vasárnap délután négy órától merült fel a közúti határátkelőhelyeken és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A szakemberek rögtön megkezdték a hiba elhárítását.

A külföldre utazóknak azt ajánlották, indulás előtt tájékozódjanak a határátkelők nyitvatartási idejéről, illetve az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció igénybe vételével.

A záhonyi határátkelőhelyen reggel teljesen szünetelt is a forgalom a probléma miatt, az Ukrajnába utazókat Beregsurány felé irányították. A helyzet megoldásához néhány óra kellett, a forgalom 8 óra 25 perctől indult meg. A jelek szerint viszont a problémát nem sikerült ekkor még teljeskörűen kezelni. A valamennyi határátkelőhelynél délután fellépő hiba okát végül megtalálták és elhárították, ezért 17 óra 20 perctől a határforgalom ismét zavartalan. Dugókra persze így is lehet még számítani.