Iskolaőr zaklatott egy hetedikes kislányt Újpesten

Iskolaőr zaklatott egy hetedikes kislányt Újpesten

Iskola. Képünk csak illusztráció (Fotó: Kyo Azuma / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bejelentést tett egy újpesti iskola a rendőrségre, miután egy iskolaőr zaklatott egy hetedikes lányt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság válasza szerint „az adatgyűjtés során meg is állapították a zaklatás gyanúját” – értesült a Telex.

A lap szerint a férfi alig három hete dolgozott az iskolában, amikor a bejelentés érkezett a közte és a lány közt történt üzenetváltásairól. Volt, hogy a férfi azt tudakolta a gyerektől, azért fél-e, mert szűz. Mikor a kislány igennel felelt, azt válaszolta neki: „Ne félj, én nagyon óvatos és ügyes vagyok, nem fog fájni. Fontos, hogy olyannal veszítsd el a szüzességed, aki már nem szűz. És tapasztalt. Mint én.”

A rendőrség válasza szerint „az érintett iskolaőr munkaviszonyát a Budapesti Rendőr-főkapitányság azonnali hatállyal megszüntette. Ugyanakkor a gyanúban szereplő bűncselekmény elkövetője a vonatkozó törvény alapján csak magánindítványra büntethető. Utóbbi előterjesztésére a sértett, illetve törvényes képviselője jogosult. Ám miután a jogosult nem terjesztett elő magánindítványt, büntetőeljárás nem indult – hangzott a hatóság válasza.

Címkék: zaklatás, iskolaőr