Ismét megszólalt az Európai Bizottság alelnöke az Index miatt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aggasztónak tartom a magyar média helyzetét, de főként azt, ami az Indexszel történik – a 24.hu cikke szerint ezt mondta a Politiconak az Európai Bizottság alelnöke. Věra Jourová szerint elszomorító, hogy az Index több munkatársa is felmondott csütörtökön „attól tartva, hogy a cég már nem független”.

Az alelnök megjegyezte: a 400 kormányközeli médiumot tömörítő KESMA esetét is ki fogják vizsgálni, mert „nagyon komolyan fogjuk venni ezt a magyar esetet”.

Věra Jourová már korábban is jelezte, hogy aggódik az Index miatt, mert „a demokrácia nem működik szabad és független média nélkül”.

Az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot szerdán rúgták ki a hírportáltól. A csütörtöki állománygyűlésen a szerkesztőség hiába próbálta elérni, hogy helyezzék vissza a posztjára, erre Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke nem volt hajlandó. Ezután a lapnál már többen is bejelentették, hogy távoznak.