Itt az újabb lehűlés, szinte mindenhol 10 fok alatt lesz a hőmérséklet

Itt az újabb lehűlés, szinte mindenhol 10 fok alatt lesz a hőmérséklet

(Fotó: Wald1siedel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Többnyire erősen felhős lesz az ég; elsősorban a nyugati határnál, északkeleten és a középső országrészben fordulhat elő helyenként eső, havas eső, havazás – írja hétfői előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északi, északkeleti szél több helyen megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon és a Zemplén térségében időnként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép szerint mivel hétfőn markáns hidegfront vonul át, jelentős hőmérséklet-visszaesést eredményezve, ez sokak számára megterhelő lehet, vérnyomás-ingadozás, szédülés, fejfájás, migrén jelentkezhet, tartós fáradtságérzet és hosszabb lehet a reakcióidő. Az egyre csípősebb reggeleken felerősödhetnek az ízületi és reumatikus fájdalmak. A szeles időben ingerlékenyebbek, feszültebbek lehetünk.

A közlekedésről szólva: hétfőn kezdetben elszórtan, délutántól egyre inkább az északi és középső tájakon számíthatunk kisebb esőtől, havas esőtől, később havazástól, hózáportól vizes, csúszós utakra. Erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos északias szél ronthatja a járművek menetstabilitását.

Címkék: időjárás