Jakab Péter elindítja a parlament feloszlatásának folyamatát

Jakab Péter elindítja a parlament feloszlatásának folyamatát

Jakab Péter a parlamentben 2021. május 30-án (Forrás: Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A folyamatot elindítom. Várom a képviselőket – ezt írta Jakab Péter a Facebook oldalán annak kapcsán, hogy ismételten az Országgyűlés feloszlatását sürgette. Mint írta, egy ilyen lépéshez egyszerű többségre van szükség a parlamentben – ez 100 honatyát jelent –, bár azt már nem tette hozzá, hogy a kormánypártoknak 135 emberük van.

Jakab Péter nem először említi meg a parlament feloszlatását, mint mozgalmi követelést, az utóbbi napokban számos posztja szólt erről a témáról. Azzal érvel, hogy a Fidesz hazugsággal nyert áprilisban. – Orbán azt mondta, nem lesz megszorítás. Lett. Gázáremelés, adóemelés, brutális drágulás, soha nem látott infláció, és még hol a vége, nem beszélve arról, amit a tanárokkal tesznek. A magyarok nem erre szavaztak tavasszal – írta, az Országgyűlés feloszlatása mellett új választásokat is szorgalmazva.

A menetrendet úgy határozta meg, hogy parlament feloszlatása, új választás, új összefogás, új parlament, végül új, szakértői kormány, amely azonnal csatlakoztatja Magyarországot az Európai Ügyészséghez, helyreállítja az Orbán által szétvert nemzetközi bizalmat, és a megérkező uniós forrásokból elkezdi a valódi válságkezelést. A korábban a Jobbikban, jelenleg a Nép Pártján Mozgalomban politizáló képviselő szerint aki bátor, vele tart.

Az egyébként már korábban kiderült, hogy a Jobbik nem támogatja ezt a forgatókönyvet mert úgy látják, hogy még nagyobb instabilitást hozna egy új választás.