Magyar Péter segítségével váltana kormányt Jakab Péter. Azt is leírta, mit kell tenniük

Magyar Péter segítségével váltana kormányt Jakab Péter. Azt is leírta, mit kell tenniük

Jakab Péter, a Nép Pártján Mozgalom alapítója (Forrás: Jakab Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyílt levélben fordult Magyar Péterhez Jakab Péter, a Nép Pártján elnöke és országgyűlési képviselője, melyben arra figyelmeztet, hogy „ha a Fideszt hagyjuk felkészülni 2026-ra, minimálisra csökken a győzelem esélye. Most van itt a még alkalmas pillanat, hogy leváltsuk őket. Ne engedjük el!” Jakab szerint most van itt az esély, hogy társadalmi nyomásgyakorlással, ha kell, tömegdemonstrációkkal, blokádokkal, az ellenzék kikényszerítse a „hazugsággal megválasztott parlament” feloszlatását, és előrehozott választásokat írasson ki. „A kormánypárt az elmúlt két évben elveszítette szavazóinak harmadát, egymillió embert. A pártot botrányok tépázzák, sorai láthatóan rendezetlenek. Na hagyjuk őket csatasorba rendeződni!” – tette hozzá.

Jakab azt ígéri, hogy az ehhez szükséges határozati javaslatot benyújtja a parlamentnek. Magyartól pedig azt kéri, hogy biztosítsa a társadalmi, utcai nyomásgyakorlást egészen addig, amíg „a Tisztelt Ház meg nem hajol a népakarat előtt, s meg nem szavazza önmaga feloszlását”.

„Az Európai Parlamenti választás előtt láttuk, hogy az Ön hívószavára olyan tömegek mozdulnak meg, mint korábban még soha. És most pont erre van szükség” – fogalmazott a Nép Pártján elnöke.