Januártól nem lehet a szentesi kórházban szülni, mert nincs elég szakorvos

Januártól nem lehet a szentesi kórházban szülni, mert nincs elég szakorvos

Fotó: Unsplash/Luma Pimentel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Január elsejétől átmenetileg bezárják a szülészeti- és az újszülött ellátási osztályokat Szentesen a Dr. Bugyi István Kórházban – vette észre a 444 az érintett intézmény oldalán közzétett, Müller Cecília országos tiszti főorvos által jegyzett határozatot. Szentes helyett ezentúl Hódmezővásárhelyen, Szegeden vagy Kecskeméten szülhetnek a kismamák.

A határozat indoklásában az áll, a kórház főigazgatója jelezte a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, hogy január 1-től szülész-nőgyógyász szakorvos hiánya miatt az aktív fekvőbeteg szakellátást átmenetileg szüneteltetni szükséges. Ugyanakkor az egynapos sebészeti szakellátás, a járóbeteg szakellátásában a nőgyógyászat szakrendelés, terhestanácsadás, mozgó szakorvosi szolgálat működése zavartalan marad.

Hasonló problémával más városok is küzdenek, például novemberben derült ki, Kalocsán két és fél hónapig szüneteltetik a szülészetet emberhiány miatt.