Járatritkítás: Őrsi Gergely is kiakadt a reggeli káoszon

Járatritkítás: Őrsi Gergely is kiakadt a reggeli káoszon

A budai kerület egyik legfontosabb járata, a 11-es busz is a járatritkítás áldozatául esett. (Fotó: Őrsi Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Értetlenül áll a BKK pénteken kezdődött járatritkítása előtt a II. kerületi polgármester. Őrsi Gergely a közösségi oldalán kijelentette: egyeztetést kezdeményez a BKK vezetésével, hogy a tapasztalatok birtokában vizsgálják felül a mostani menetrend-változtatást. 

Mint hozzátette, ő is csak a BKK péntek reggel közzétett sajtóközleményéből értesült arról, hogy a budai kerület egyik legfontosabb járata, a 11-es busz esett a járatritkítás áldozatául. – A most bejelentett, hétfőre és péntekre vonatkozó 12 százalékos kapacitáscsökkentés a gyakorlatban ritkábban érkező buszokat jelent. Elképzelhető, hogy a változás miatt többen ülhetnek autóba, így tovább nőhet a forgalom – fejtegette a II. kerületi polgármester. Arra már a kommentelők hívták fel a figyelmét, hogy a 29-es es az 5-ös buszt is érinti a kedvezőtlen változás.

Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár is nekiment a főváros vezetésének a járatritkítás miatt, erről részletesebben ITT olvashatnak