Jávor: Ezt azért nem nagyon láttuk jönni

Jávor: Ezt azért nem nagyon láttuk jönni

Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti konferenciaközpontban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ezt azért nem nagyon láttuk jönni – mondta Jávor Benedek az MSZP és a Párbeszéd eredményváróján, miután szinte biztosan kijelenthető, hogy nem folytathatja a munkáját európai parlamenti képviselőként. A politikus arra hivatkozott, hogy az előzetes felmérések még nagyon mást mutattak, azt pedig nem tudja, hogy mi történhetett a szavazófülkében. Annak kapcsán, hogy jó ötlet volt-e a Párbeszédnek közösen indulni az MSZP-vel, azt mondta, hogy „utólag mindig könnyű okosnak lenni”.

Jávor Benedek arra nem tudott választ adni, hogy a két párt együttműködésnek folytatódnia kell-e. Szerinte egy ilyen eredmény után érdemes elgondolkozni, hogy a stratégia mennyire volt sikeres, de nem gondolja, hogy direktben a közös munka lett volna az oka a kétségtelenül súlyos vereségnek. A politikus arra sem válaszolt, hogy az MSZP és a Párbeszéd vezetésének le kell-e mondania, ezt ugyanis az érintetteknek kell eldönteniük.

Állandó hírfolyamunkat ITT olvashatja.