Jobbik: Ez a Jakab Péter már nem az a Jakab Péter, akire számíthattak az emberek

Jobbik: Ez a Jakab Péter már nem az a Jakab Péter, akire számíthattak az emberek

Jakab Péter (Jakab Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jakab Péter tanácsadója a „Nép Pártján állva” zavarta meg a nehéz helyzetbe került vállalkozások és családok megsegítésére szervezett miskolci eseményt – jelezte szerdai, Magyar Hanghoz eljuttatott közleményében a Jobbik. 

Mint írták, Jakab Péter tanácsadója, Molnár Enikő leutazott Miskolcra azzal a céllal, hogy vélhetőleg megzavarja a katakárosultaknak rendezett jobbikos tanácsadást. – Nem tudjuk, hogy hol volt a rendkívüli parlamenti ülésről is távolmaradó főnöke, de ha hazai pályán, Miskolcon csak annyira futja, hogy a milliós fizetésre vágyakozó tanácsadóját hajtja ki balhézni a nép pártján, akkor nem sok jóra számíthatnak a megvezetett ellenzéki szavazók – vélték. 

A párt közleményét azzal folytatta: „Jakab tanácsadója új Bede Zsoltként bebizonyította, hogy nem a »Nép Pártján« áll, hanem egy nehéz helyzetben lévő vállalkozóknak tervezett tanácsadáson is csak az öncélú balhécsinálás érdekli. A »Nép Pártján« világos, hogy mára nem más, mint Jakab és tanácsadójának kétségbeesett próbálkozása, hogy személyes jólétüket és közös életüket biztosítsák”. – Ez a Jakab Péter már nem az a Jakab Péter, akire valóban számíthattak az emberek, hanem már valaki más – tették hozzá jelezve, sajnálják „hogy egy szebb reményű vezető ilyen helyzetbe kerül tanácsadója miatt, „de a felelősség már csak őt illeti ebben szégyenteljes helyzetben”.

Molnár keddi akciójáról videót is posztolt közösségi oldalára. Posztjához azt írta: szerette volna megtudni Potocskáné Kőrösi Anitatól, hogy hogyan értesülhetett hamarabb az általa beadott etikai beadványról a fideszes Magyar Nemzet, mint ő. – Ki az, aki összejátszik a Fidesszel? Közel 12 éve vagyok jobbikos. Mélységesen felháborít az, hogy mára oda jutottunk, hogy engem provokátornak neveznek, csak azért, mert tudni szeretném az igazságot, tudni szeretném, hogy ki az aki a párt vezetésében összejátszik a Fidesszel – írta Molnár. 

Jakab és a Jobbik vezetése közötti feszültség hónapok óta tart, először a politikus pártelnöki posztjáról mondott le, végül pedig leváltották a frakcióvezetésről. Ugyan nem tudni arról, hogy Jakab kilépett volna a Jobbikból, de már nem használja a párt logóját, helyette a „Nép pártján” szlogent emlegeti bejegyzéseiben, nemrég pedig megjelent egy ilyen nevű közösségi oldal is Facebookon. Emiatt többen arra következtetnek, Jakab új pártot kíván szervezni. A Nép pártján oldal kedden azt posztolta, ők még egy közösség, amit ellenzéki országgyűlési képviselők, országgyűlési választáson induló képviselők, előválasztáson elindult képviselők, önkormányzati képviselők és egyre több ellenzéki és a kormányváltásért elkötelezett ember alkot, akik kiállnak Jakab Péter mellett. – Hogy mi lesz belőle, az rajtatok is múlik. Ami nem kérdés: a Fideszt le akarjuk győzni. Ehhez pedig legfőképp a ti összefogásotokra, a mi összefogásunkra van szükség – írták. A hvg.hu szerint viszont Jakab pártja augusztus 20-án bonthat zászlót a politikus pártja.