Jogerős: hazudott a közmédia Hadházy családjáról

Jogerős: hazudott a közmédia Hadházy családjáról

Hadházy Ákos (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fővárosi Törvényszék jogerősen kimondta a Híradó.hu 2017 januárjában közölt, Hadházy Ákos családjának lejáratását célzó cikkéről, hogy hazugság volt - közölte a 444.hu. A köztévé hírportáljának helyreigazítást kell közölnie, ezenkívül meg kell fizetnie a perköltséget és300-300 ezer forint sérelemdíjat a politikusnak és édesapjának.

A Híradó.hu arról cikkezett, hogy Hadházy Ákos és édesapja, Árpád földmutyiban érintettek, strómanok nevére szerzett földeket hamis szerződésekkel Twickel György kezére juttatnak. Azt is állították, hogy Hadházy Árpád az állami földekkel való trükközések egyik központi alakja Tolna megyében, aki kétes szerződéseket hagyott jóvá. A törvényszék szerint az sem volt igaz, hogy mindezt Hadházy Árpád a helyi agrárkamara elnöki tisztségét kihasználva végezte.

Az az állítás is hazugság volt, mely szerint Hadházy Ákos antikorrupciós tevékenysége csak a figyelem elterelésére szolgál az apja ügyeiről. A cikket egyébként levették a Híradó.hu-ról, de itt elolvasható.

Ahogy arról az Átlátszó a múlthéten beszámolt, 2018-ban összesen 109 sajtó-helyreigazítási pert vesztett a kormánymédia, vagyis a 888, a közmédia, a Lokál, a Magyar Idők, az Origo, a Pesti Srácok, a Ripost és a Tv2. Ez majdnem nyolcszor annyi, mint amennyit a független szerkesztőségek vesztettek.