Jól indul a nap, de nyugat felől beborul az ég

Jól indul a nap, de nyugat felől beborul az ég

Őszi táj (Forrás: pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap a Dunától keletre általában kevés lesz a felhő, míg a Dunántúlon és a Duna vonalában inkább csak átmeneti felszakadozások lehetnek. Reggelig helyenként párás lesz a levegő, ködfoltok is előfordulnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.. 

Késő délutántól északnyugat felől egyre többfelé beborul az ég, és este a Dunántúl északi felén és Közép-Magyarországon az eső is elered. A többnyire mérsékelt déli szél időnként megélénkül. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 11 és 15 fok között valószínű, de a délnyugati határ mentén kissé melegebb is lehet. Késő estére általában 5, 13 fokra hűl le a levegő.

Vasárnap fronthatás nem várható. Az ország keleti felén csípős lesz a reggel, és foltokban pára, köd is előfordulhat, emiatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Legyengül a szél és keleten sok lesz a napsütés, ami jó hatással lesz az ott élők közérzetére. Nyugaton viszont a szürke, borongós idő kissé bágyadtabbá, tompábbá teheti hangulatunkat – írja az Időkép.

Címkék: időjárás