Jótékony célra fordítják a visszakapott szja-t egy új mozgalom követői

Jótékony célra fordítják a visszakapott szja-t egy új mozgalom követői

Illusztráció: A mozgalom Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A befizetett adónk mindannyiunk közös pénze. Ha gyereket nevelő szülőkként idén visszakapjuk az egész éves szja-t, olyan helyről fog hiányozni a pénzünk, ahol nagy szükség lett volna rá. Ha megteheted, legyél te is továbbadó! Támogasd a visszakapott szja-dból a szívedhez közel álló szervezeteket, sajtótermékeket, mozgalmakat!” – ez a felhívás fogadja azokat, akik ellátogatnak a Továbbadó mozgalom honlapjára.

Mint arról már lapunk is beszámolt, 2022 februárjában mindenki, aki gyermeket nevel, visszakapja a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadóját, maximum 809 000 forint összeghatárig. A Továbbadó mozgalom célja az, hogy azok a civil szervezetek is kapjanak ezekből a pénzekből, melyek egyébként nagyon nehezen jutnak anyagi forrásokhoz.

A kezdeményezért Fernezelyi Márton informatikus és Váradi Luca szociológus indította. Mint a honlapon megjegyzik: „Idén először te dönthetsz arról, hogy mire fordítod az adódat. Természetesen sokan vannak úgy, hogy ez a visszakapott pénz jól jön a családi kasszában, de reméljük, hogy vannak olyanok is, akik ennek egy részét (vagy az egészet) jótékonysági célra fogják költeni.”

A mozgalomnak Facebook-oldala is van, ahol szintén meg lehet tudni részleteket a támogatható szervezetekről és arról, hogyan lehet eljuttatni hozzájuk a pénzeket.